fredag 29 april 2011

Valborgsförberedelser

Kvalborg ikväll och vi är laddade inför morgondagens firande! "Sillunch", med aubergine istället för sill förstås, står färdig i kylskåpet och vi var till Systemet idag och fyllde på förråden lite:

Flytande godis.

Den stora flaskan är 1,5 liter riktigt billig skumpa till vår "champagnefrukost" imorgon, haha. Det gäller ju att vara lagom packade, när det är dags att bevittna Uppsala Universitets årliga försök att sålla lite på teknisk-naturvetenskapliga fakulteten genom att låta de mindre lämpade studenterna ramla av en frigolitplatta och drunkna. (Det krävs optimal promille för att åstadkomma de förnämligaste busvisslingarna och hånfulla utropen.) Notera det fräsiga Playboy-påslakanet som Martin köpte förra veckan. Sänglinne med rosa kaniner, behöver man nåt mer påskpynt liksom? I love it <3

Annat kul som hänt sen sist: dMz, lika kul som vanligt och med ännu bättre musik på lilla dansgolvet (men lite sämre på stora, det var TV-spelstema så även musiken var lite mer smalspårig om man så säger). Gustav vann utklädningstävlingen med en dräkt som jag tyvärr glömt vilket spel den var ifrån. Vi har även varit och sett Sucker Punch med John och Edhlund, den var som förväntat riktigt bra, även om den inte klår Watchmen. Underbar musik, den öppnade med en ny version av Sweet Dreams (Are Made Of This) och ett Queen-medley blandat med hiphop (mycket bättre än det låter, det passade verkligen till den scenen) var också med på ett ställe. I princip allt det visuella i filmen är också väldigt tilltalande. Måste ses fler gånger!

Coola brudar

lördag 23 april 2011

Raggmail.se - sexpuckona anfaller!


Orkar inte skriva något helgreferat idag så jag tipsar om den här siten istället: raggmail.se. I korthet går den ut på digitala sexinviter som folk fått och som nu hängs ut till allmän beskådan. Tror att många, i alla fall tjejer och kanske även killar som hänger på Qruiser, känner igen sig i fenomenet. Sexpuckon (termen tagen från boken ovan, orelaterad till raggmail.se) som inte riktigt orkar med sådana där grundläggande etikettregler som att läsa någons presentation innan man skickar meddelande eller lära känna varann lite innan man börjar prata om vad man skulle vilja stoppa var. 

Darkside är en guldgruva om man gillar att skratta åt taffliga kontaktförsök. Jag skummar igenom inkorgen och hittar briljanta öppningsrepliker såsom "Har du en gosig famn som man kan ligga å suga tutte i?" Eeeeh, ursäkta, känner vi varandra? Andra förklarar utan närmare presentation att de är nakenfotografer och att jag kan tjäna snabba cash, var ska vi ses? Josåatteeeh, jag brukar stämma träff med faceless strangers, tycker risken att bli mördad och dumpad i en container verkligen adderar krydda till mitt liv... Den andra sorten är mer sneaky, de skriver initialt något relativt tamt såsom "fina bilder" för att över huvud taget få något svar (jag tackar i alla fall alltid för komplimanger) och sedan när de fått in en fot, småpratat lite och fått en att sänka garden, då kommer det egentliga ärendet fram. Senaste fallet var en kille som började med att "leta kompisar" och slutade med att tjata om att han skulle få köpa bilder av mig iklädd enbart tubsockor.

Den tredje sorten är antagligen den mest idiotiska av alla: de har nämligen läst presentationen, insett att jag inte är ett spår intresserad av dem och de aktiviteter de gillar - och förväntar sig att jag ska göra ett undantag! Ett exempel jag tydligt kommer ihåg är en snubbe som inledde ungefär med "ja, jag såg att du inte gillar tjejer, MEN..." och sedan följde en låååång harang som inkluderade hela hans och hans flickväns livshistoria. Kontentan var att hans flickvän tyckte jag var snygg och snällasnällasnälla kunde jag inte ställa upp på att dominera henne? Jag svarade väl nånting i stil med att om de nu varit så duktiga och läst presentationen så torde de ha noterat att jag 1) är straight 2) är sub 3) är i ett monogamt förhållande. Alltså, snälla ni som skriver såhär, varför tror ni att jag ska göra ett undantag för just er anonyma vädjan? Fattar noll.

"Ja men duuuh, varför hänger du där då om du nu stör dig så mycket på det?" Det gör jag inte! Jag ser det som en stor källa till humor i min vardag. Nu när jag tagit bort inställningen som blockerar anmälda personer hoppas jag på ännu mer kvalitativ underhållning. 

tisdag 19 april 2011

Koh Phangan är mys

Men det var då fan att jag aldrig har tid att skriva. Eller ja, hade väl det i helgen förstås... men då sket jag i det och tidigt imorgon bitti sticker jag till Falun igen för nästa praktiksväng. Jag, som den senaste tiden vant mig vid att gå ut och göra något roligt mitt i veckan, ska nu hela våren tillbringa onsdag- och torsdagkvällarna i en gruvarbetarstuga i Dalarna. Är minst sagt opepp skall erkännas. Tentade teorikursen imorse och det var ju blandade skurar måste jag säga. Behöver nog inte göra om allt i alla fall... Den stora fördelen med denna praktikomgång blir i alla fall att Sofia är med, så vi kan flumma på kvällarna!

Det blev ingen konsert i lördags, biljetterna var slutsålda. Men vi gick ut på fredagen i alla fall, till ett supermysigt ställe vi upptäckte i onsdags på vår mitt-i-veckan-utgång. Koh Phangan heter det och jag har gått förbi många gånger, men tänkt att det ser ju inte mycket ut för världen. På utsidan ja - men där inne är det jättemysigt! En massa lampor och flourescerande väggmålningar och hela stämningen med fejkade oväder och allt. Kolla in mysfaktorn:




Vi krubbade supergott thaikäk och drack två rosa hinkar sprit innan vi med håret fullt av drinkparaplyn lullade hemåt. Så roligt att prova på något annorlunda, det liknar ju inget ställe jag vanligtvis frekventerar. Blir glad av "Pangan" helt enkelt, det får gärna bli fler gånger. Extra roligt när man har så städat och rumsrent sällskap som Martin och Edhlund också, haha :P Nä, nu har jag inte tid med det här längre, tänker umgås så mycket som möjligt med Martin ikväll. Imorgon kommer jag ju sakna den möjligheten...

torsdag 14 april 2011

John fyller 22 och Peter Steele i Playgirl var ett genidrag

Idag fyllde John 22 år! Att fylla 22 garanterat ännu mer speciellt för honom än det var för mig, och jag hoppas att han idag kan känna sig lite lugnare och verkligen njuta av uppvaktningen. När han kommer hem, då blir det tårta! Och så måste vi ju ut och festa såklart, kombinerad homecoming- och födelsedagsfest. Grattis än en gång, hoppas din dag varit riktigt mysig hos familjen och katterna!

Hipp hipp hurra! :D

Johns födelsedatum, den 14 april, är en svart dag i historien. 1865: Abraham Lincoln blir skjuten under sitt teaterbesök. 1912: oceanångaren Titanic krockar med ett isberg, vilket får till följd att 1517 människor dör. 2010: som en följd av en jordbävning i Yushu, Kina, stryker 2700 personer med. (Någon som minns? Inte jag kan jag villigt erkänna.)* Men den allra mest tragiska förlusten inträffade faktiskt också den år 2010, det var då Peter Steele från Type O Negative drog sitt sista andetag.

4/1 1962 - 14/4 2010

Naturligtvis skulle jag helst se att alla män såg ut som Martin, men det skulle ju inte fungera. Upplopp på gatorna, kvinnor (och en hel del dudes) som svimmar till höger och vänster... ja, ni förstår. Jag nöjer mig med att anse att alla karlar borde se ut lite mer som Peter Steele. Vi saknar dig Peter, hoppas att "vinet" flödar i himlen i bästa Wolf Moon-stil. Om Playgirl någonsin trycker något lika bra igen ska jag äta upp mina gotiska spetshandskar. 

(Och naturligtvis tycker jag även om musiken, bara så vi hade det klart för oss.)


*Jag vill tacka Wikipedia för hjälpen med att skapa detta blogginlägg.

tisdag 12 april 2011

Landsbygdshelg + ny toppnotering i sparsamhet

Ett helt vanligt par i Alunda: fet WT-brud och kille med överpimpad traktor

Tänk att det har gått så många dagar igen och ändå har jag nästan inget att berätta. Kan ju bero på att jag jobbade i Östhammar hela helgen. Eller ja, det var förstås tacos- och komedikväll hemma hos Sofia på fredagskvällen (Jonas Gardell <3) och födelsedagsbärs (i efterskott) hemma hos Sebbe och Edhlund på söndagkvällen, men däremellan var man i skogen hela helgen - lördagskvällen mellan jobbdagarna spenderades hemma hos föräldrarna i Alunda. Måndagen: plugg. Och mer jobb. Håller på och ska skolas in för att gå kvällspass så kom hem halv ett i natt.

Alltså, det är inte nyttigt att spendera så mycket tid utan längre paus i Östhammars kommun. Man kan få allvarliga hjärnskador! Jag bodde i Alunda i 20 år så nu vet ni varför jag är som jag är. (Fattar inte hur man pallade.) Observation: husen i Alunda blir mindre och mindre för varje gång man kommer dit, snart behöver man fan förstoringsglas för att se dem. Antar att det innebär att jag blivit en riktig stadsbo, och det ser jag som något uteslutande positivt. Alternativet hade ju varit att bli som tjejen på bilden ovan...

Nu ikväll följde jag med Martin och Edhlund på promenad på stan. Sprang på Fredrik i dörren till Myrorna, fikade hallonsmoothie på "Veines Kaffe" (Wayne's Coffee) och så gick vi och käkade varsin pastatallrik. Bevittnade dessutom något som måste vara ett nytt rekord i sparsamhet (läs: snyltande). En snubbe som ser ut att vara hemlös och/eller mycket alkoholiserad sitter på en bänk och läser en tidning som tycks ha varit med sedan juraperioden, den är gulaktig och bucklig av fukt. Bakom snubben på bänken stannar en förbipasserande man och börjar läsa över hans axel! Whoa liksom, schysst att en hobo inte ens kan få ha sin antika upplaga av Metro ifred. Det såg så bisarrt ut att vi kom överens om att det måste in i bloggen!

torsdag 7 april 2011

Sofia 23 år

Den episka bilden Skeptisk Nykterist. Sofia på Max @ 3 am,
i sällskap med ett gäng sluddrande lakritstroll varav ett (jag)
har en lökring på huvudet.

Grattis Sofia som fyllde 23 år idag! Imorgon blir det sista-minuten-läxarbete på dagen, men en naturligtvis grymt mysig komedikväll som följer på det! Precis vad jag behöver för att ladda batterierna inför en hel helg med jobb... :P

tisdag 5 april 2011

Nya väggprydnader (fula hos William's, fina hos oss)

Har inte skrivit nu på några dagar, hade fullt upp i helgen och igår när jag vaknade var jag förkyld och hade världens nackspärr. Har inte orkat helt enkelt. Nacken är tack och lov bättre nu men är fortfarande inte helt frisk (som att jag nånsin är det... jaja, you get it). Resumé av helgen:

På fredagskvällen var Martin och spelade Warhammer, och jag gick och käkade på Dragon Palace med Jesper, Gustav, Chrille och Elsa. Sedan bar det av till William's, och ännu fler anslöt sig så det blev ett rätt stort gäng som ramlade in. Jag hade inte varit där sedan i höstas, och tydligen har de bytt ägare, vilket märktes på såväl personalen som väggarna (skrikig "abstrakt konst" istället för de gamla brittiska skyltarna) och musiken. De gamla Absolute Rock-skivorna loopas alltså inte längre, utan de har Spotify och man får önska låtar, vilket naturligtvis ger minst sagt blandade skurar, som lågvattenmärket framåt natten när det enbart blev gammal såsig progg. Dessutom var det en ettrig liten artonåring som försökte uppvakta mig hela kvällen, han trodde kanske att jag också gick på gymnasiet. Kände mig asgammal, haha. Kul hur som helst att gå ut med gamla polargänget en vända, det får gärna bli fler gånger inom en inte alltför avlägsen framtid!

På lördagen var det skivmässa på Norrlands nation, Martin och jag stack dit och fyndade lite LP-skivor. Det blev dessa mästerverk:

Gothkärlek.

Har fina minnen till den här skivan.

Går det att göra ett omslag mer rock n' roll?

Eller ja, jag skulle väl inte påstå att Mötley Crües skivor är mästerverk kanske, men de gör fan bra partymusik. Too Fast For Love och Back In Blood åkte upp på vår rock n' roll-vägg i köket (bilder kommer antagligen någon gång) där ett gäng riktigt metal LP-skivor finns på display tillsammans med ölbägare från Wacken och diverse flaskor. Efter skivmässan stannade vi till hos Sebbe och Edhlund på en fika, killarna spelade lite Magic och jag fattade noll av reglerna, men det var fina kort (speciellt de oseriösa korten, "unhinged", som det dock inte spelades med).

Sötaste Magic-kortet nånsin!

På söndagen var vi och hälsade på Martins föräldrar, och på kvällen när vi kom hem hade mina Tradera-auktioner, som jag lagt ut en vecka tidigare, gått ut. Totalt slutade de på förbluffande 1450 kr! Några av kläderna gick till och med för mer pengar än vad jag själv köpte dem för, trots att vissa är i betydligt sämre skick än de var då. Man kan inte göra annat än tacka och ta emot! Folk har dessutom varit sjukt snabba med att betala, så idag kunde jag skicka iväg 7 av de 11 paketen.

På tal om kläder, vi var till Lepard Store ikväll och handlade lite. Jag hade inte varit där förut men har en snygg Hardcore Superstar-tischa som Martin köpte där så jag förstod ju att de hade en del schyssta grejer. Det är främst en sleaze-butik, så det var ju rosa leopardmönster, glitter och spetsiga westernboots för nästan hela slanten, men några grejer tilltalade. Hittade leggings med två lager, ett helt och ett med hål i, och ett par jättefina stövlar med nitar som jag fick av älsklingen min <3 Ska försöka vara duktig och ta bilder och visa dem. Om inte annat så lär de synas på mina fötter i fortsättningen: konserten nästa vecka, när The 69 Eyes, Hardcore Superstar och Crashdïet lirar i Stockholm, känns som ett ypperligt tillfälle att lufta nya stövlarna. Invigde dem på vägen hem från morsans nya lägenhet, vi blev ditbjudna på husesyn och fika. Den var riktigt fin, med sovloft som jag tycker är så mysigt! På Kungsängsgatan ("gågatan") dessutom, kan ju nästan inte bli mer centralt. Bwaah, jag vill också vara granne med Myrorna!