måndag 23 maj 2011

Bara 16 dagar till Sweden Rock Festival, sörjer KK:s avhopp

Har sjukt dålig blogginspiration nu ett tag. Orkar inte göra ett referat över mitt liv på sistone, det som finns att skriva om är antingen lite för ointressant eller lite för privat. Måste ju dock nämna att John och Marcus blivit ihop! Grattis till dem! :D Sen så var det ju dMz i helgen och det var grymt as usual, men skriver nog om det imorgon istället. Nu tänkte jag fokusera lite på mina förväntningar inför Sweden Rock Festival, tiden har ju sprungit iväg så fort att det nu bara är 16 dagar tills man står på ett fält i Blekinge och vrålar sig hes igen.

Så, först och viktigast: Judas Priest har ju slagit världsrekord i negativa pressreleaser den här våren. Först går de ut med ett meddelande om att de ska lägga av och att sommarens turné blir den sista, och nu för några veckor sedan fick man reda på att KK Downing lämnat bandet p.g.a. "an ongoing breakdown in working relationship between myself, elements of the band, and the band's management". Kryptiskt. Han tycker att det vore att svika fansen att åka med och "spela glad" - jag tycker att det är att svika fansen att hoppa av inför sista turnén. Det kan ju i och för sig finnas andra orsaker bakom, som hälsorelaterade saker man inte känner för att tala om för hela världen, men om det där seriöst är enda anledningen så känns det minst sagt tveksamt, KK!

Miss u already! :(

Jaja, nu har vi alltså fått Richie Faulkner istället, en kille som är jämngammal med Judas Priests mest kända verk, British Steel, och 33 år yngre än sin nya parhäst Glenn Tipton. Lol. Han har så stora skor att fylla att en referens till Bigfoot känns relevant. Jag hade inte ens hört talas om bandets nya blondin innan detta, och tänker försöka att inte "ruin the surprise" genom att tjuvlyssna. Så lite spännande blir det ju, men mest bara jättetrist att man inte får se KK.

Från metalsucks.net: "See if you can spot the new guy....
If you guessed "It's the dude who's half the age of
everyone else in the band and is dressed like a Beatle!"

you're right.

1980. Redan världsstjärna.
Förutom den här självklart tråkiga händelsen så tror jag dock att festivalen blir grym, dock med en vääääldigt intensiv torsdagkväll då man ska pinna runt och hinna se Accept, Gwar, Saxon och till slut Prästerna. Och en lite väl tidig morgon på lördagen då Raubtier spelar den okristliga tiden 11.30. (Jaaaaa, det är alldeles för tidigt när man är bakis en junimorgon!) Festivalens stora WTF är ju The Damned, de stackarna spelar samtidigt som Judas Priest - arketypen för ett hårdrockband - medan frågan huruvida deras egen musik verkligen riktar sig till målgruppen känns brännande aktuell. Som Martin uttryckte det: "De kommer att ha två dyngpackade punkare som står och svajar framför scenen!" Missförstå mig inte nu, The Damned är ju grymma. Men de känns väldigt malplacerade...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar